Optuženom za Jugetovo ubistvo produžen pritvor

Iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju saopštavaju da je rešenjem produžen pritvor prema M.V. iz Podgorice, optuženom za ubistvo Jugoslava Cvetanovića iz Vranja, za još 30 dana.

On je okrivljen za krivično delo teško ubistvo, iz člana114, stav 1, tačka1 Krivičnog zakonika i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija (član 348, stav 4 Krivičnog zakonika).

- Pritvor je prema okrivljenom produžen iz pritvorskog razloga predviđenog član 211,stav 1, tačka1 Zakonika o krivičnom postupku, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i pritvorskog razloga predviđenog članom 211, stav 1, tačka 4 ZKP-a zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - navode iz VJT-a.

Nedavno je VJT podiglo optužnicu kojom ga tereti za ubistvo Vranjanca Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića (35), nepravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, mlađeg brata Luke Bojovića.

Jugoslav je ubijen hicima iz vatrenog oružja 27. septembra 2017. godine u haustoru kompleksa zgrada Lepa Brena u centru Vranja.

Najnovije vesti