OPREZ NA PUTEVIMA: Sneg, ledena kiša, saobraćajke

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će na jugu i jugozapadu Srbije tokom noći između četvrtka i petka mestimično padati sneg, koji će tokom noći preći u kišu koja će se lediti pri tlu.

Savetuje se oprez u saobraćaju, posebno na jugu države. Podsećanja radi, Vranje je u četvrtak rano ujutro bilo najhladniji grad u Srbiji sa minus 19 stepeni.

Putevi Srbije, što se tiče putnih pravaca u okolini Vranja, upozoravaju na klizište na državnom putu II A 227, deonica Vlase - Petlja Vranje jug, na mestu Pržar (od km 68+210 do km 68+222).

- Do klizanja je došlo usled pucanja vodovodnih cevi u kosini puta. Saobraćaj se odvija naizmenično po postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji. Očekivani rok normalizacije saobraćaja je do kraja zimske sezone.

Dana 6. februara (na državnom putu II A 227 na km 53+100), usled dejstva lokalnog potoka, došlo je do klizanja desne nožice puta (do ivične trake kolovoza-bankina je utonula 1,5m od ivice asfalta u vertikalnom smislu). Klizište je dužine oko 50 metara i obezbeđeno je fizičkim preprekama i privremenom saobraćajnom signalizacijom - podsećaju iz Puteva Srbije.

Kako je javio reporter portala Bujanovačke sa Koridora 10, u četvrtak uveče zabeleženi su problemi u saobraćaju na deonici autoputa od Vladičinog Hana do Predejana, gde ima snega na kolovozu i pored angažovane mehanizacije.

JP Putevi Srbije apelovalo je na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer su zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura moguće poledice.

Sugeriše se vozačima da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance i poštuju ograničenje brzine.

Zbog otežanih uslova saobraćaja na putevima juga Srbije, šleper makedonskih registarskih oznaka sleteo je sa autoputa kod sela Polom, nadomak Vladičinog Hana u sredu kasno uveče. U tom udesu, prema navodima policije, nije bilo povređenih, a pričinjena je samo materijalna šteta.

Saobraćajna nezgoda dogodila se i u Vranju, na raskrsnici ulica Gradimira Mihajlovića i Jovana Jovanovića Zmaja, kada je u sredu predveče jedan „audi“ naleteo na pešaka koji je zadobio teške povrede, dok je vozač prošao sa lakšim.

Policija je najavila krivičnu prijavu protiv vozača pod sumnjom da je počinio krivično delo koje se zove „teško dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.

Najnovije vesti