Opozicija traži ostavku gradonačelnika zbog snimka gradskog funkcionera

Parlamentarne stranke opozicije u Vranju pozdravile su u ponedeljak "informaciju dobijenu iz medija o ličnom činu ostavke visokog funkcionera grada Vranja", koji je doveden u vezu sa snimkom eksplicitnog konzumiranja narkotika.

Stranke opozicije smatraju da uklanjanje podataka ovog funkcionera sa sajta Grada Vranja "ne može da se smatra dovoljnim", te insistiraju da je rukovodstvo grada "u obavezi da javnost direktno obavesti o tome šta se sa funkcionerom i njegovom potencijalnom ili stvarnom ostavkom događa".

"S druge strane, imajući u vidu činjenicu da ovu ostavku, kao ni autentičnost snimka koji kruži društvenim mrežama, niko iz rukovodstva Grada Vranja nije demantovao, smatramo da je na snimku zaista taj gospodin, snimljen tokom konzumiranja nedozvoljenih supstanci.

Ocenjujemo kao nedopustivo i skandalozno to što se niko iz rukovodstva grada nije obratio građanima Vranja, niti je pokušao da umiri javnost, osudi ovakvo ponašanje najviših funkcionera grada, te uveri sve građanke i građane Vranja, a posebno našu omladinu da konzumiranje narkotika nije deo sistema vrednosti koji aktuelno gradsko rukovodstvo želi da promoviše", navodi se u saopštenju.

Podseća se u tekstu da ove funkcionere bira sam gradonačelnik, da je gradonačelnik Slobodan Milenković odlično poznavao tog funkcionera, "s obzirom na to da su dugogodišnji saradnici i visoki funkcioneri vladajuće SNS-a".

"Zbog njegove apsolutne odgovornosti ostajemo pri zahtevu da i gradonačelnik grada Vranja najhitnije podnese ostavku, a da predsednica Skupštine grada Vranja sazove hitnu sednicu gradskog parlamenta, radi izbora novog gradskog rukovodstva", piše na kraju saopštenja koje su potpisali gradski odbori Stranka slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, stranke Zajedno, Socijaldemokratske stranke, stranke Srbija centar - SRCE, Pokreta slobodnih građana, Ekološkog ustanka i Demokratske stranke.

Komentari

Pisite malo kako je jaki privatnik u gradu uhvacen u kradji struje
kako je par dana bio iskljucen i posle toga nastavio gde je stao bez pardona
jer je odneo kovertu na pravo mesto.

Gradjani Vranja traže od Sinoda i patrijarha srpskog Porfirija hitnu smenu vladike Pahomija zbog snimka.

Najnovije vesti