Opet više primljenih nego otpuštenih u vranjskim COVID bolnicama

Sto trinaest pacijenata u Vranju prvi put su se javili lekaru u nedelju, nakon što su osetili simptome koji bi mogli ukazivati na zaražavanje koronavirusom, saopšteno je u ponedeljak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Identičan broj pacijenata javio se lekarima i u subotu.

U COVID ambulanti ATD-a, zaduženoj za ovakve pacijente, u nedelju je obavljeno ukupno 187 pregleda (u subotu 241), a osim onih 113 ostali su bili kontrolnog tipa.

Na rendgenu su sačinjena 93 snimka pluća (u subotu 141) i konstatovano da 23 pacijenta imaju upalu (na nivou od subote).

Urađeno je 6 PCR i 121 antigenski test, za koje rezultati stižu u kratkom vremenu, a stručnjaci tvrde da su pouzdaniji od seroloških ili tzv. brzih testova.

Njima je utvrđeno da je broj pozitivnih na koronu bio 60 (u subotu ih je bilo 62).

Kada je reč o bolničkom lečenju, u COVID bolnicama Zdravstvenog centra u Vranju hospitalizovan je 141 pacijent, devetoro više nego u subotu.

Njih 135 ima potvrđenu infekciju koronavirusom, devetoro više nego u subotu.

Sa bronhopneumonijom se leči 135 pacijenata, a na kiseoniku ih je 46.

Nakon dva dana zaredom, u kojima je bilo više otpuštenih nego primljenih na bolničko lečenje, ovaj statistički podatak opet je nepovoljan - primljeno je 12, a kući su otpuštena 3 pacijenta.

Trenutan broj slobodnih bolničkih postelja je 19, 9 manje nego u subotu.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...