Opet rekonstrukcija šetališta u Vranju

S ciljem uvođenja grejanja u delu centralne šetališne zone Vranja, na potezu od „Civrića“ do zgrade Gradske uprave, JP Novi dom uskoro će započeti radove na uklanjanju kocke i raskopavanju zemljišta kako bi se instalirala podzemna mreža grejanja.

Ovu informaciju, o kojoj se već duže vreme šire glasine u gradu, potvrdio je gostujući u programu RTV Vranjska Plus direktor Novog doma Goran Petrović, objašnjavajući da je inicijativa potekla od gradskih otaca koji zameraju što, prilikom pređašnje rekonstrukcije ovog dela šetališta, atmosferska kanalizacija nije urađena po propisima.

To je povod za rekonstrukciju, dok Novi dom, objasnio je Petrović, koristi priliku da razvede mrežu grejanja u tom delu Vranja i stekne nove korisnike.

- Tako ćemo objediniti popravku atomsferske kanalizacije i uvođenje grejanja. Šteta je nemati centalno grejanje u ovom delu grada, gde su republičke institucije, gde ćemo imati sigurnu naplatu. A, tu je i momenat zaštite životne sredine, jer se sada Poreska uprava, zgrada Okružnog zatvora greju na drva ili ugalj. Bolje da to svedemo na jedan dimnjak, da manje zagađujemo okolinu. Radićemo temeljito i odgovorno – najavio je Petrović, što se može čuti na snimku Vranjske plus.

Ovaj deo šetališta u centru Vranja poslednji put je raskopavan pre nešto manje od pet godina.

Rekonstrukcija, sa zemljanim, sitnim vodovodnim i elektro radovima, montažom kocke, postavljanjem klupa, kandelabara, đubrijera (koji su letos opet zamenjeni) tada je koštala 5 miliona dinara.

Tada postavljeni mobilijar, zamenjen je letos sa 30 novih klupa (većina za šetalište, ostale za druge lokacije u gradu), 24 đubrijere i 10 žardinijera koji su plaćeni 2.083.333 dinara (više od 17.000 evra).

Najnovije vesti

Foto simpo.rs (klik na fotografiju za puni prikaz) Aprilski popusti u Simpu »

Kupac koji je stekao pravo na popuste, pri svakoj sledećoj kupovini ostvaruje definisani popust bez obzira na iznos raču...