Opet problemi sa klizištima na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru

Vranje - Iako je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić u decembru najavio da su u toku radovi na trajnoj stabilizaciji Kosina 2,3 i 4 u Grdeličkoj klisuri, čini se da "Kosina 2", najproblematičnija dosad na delu puta kroz klisuru, ponovo popušta.

U prilog tome svedoči fotografija načinjena u subotu ujutro na delu autoputa pored ove "kosine" gde se jasno vidi da je saobraćaj dozvoljen samo desnom kolovoznom trakom ka Nišu, a da je traka autoputa u suprotnom smeru ka Vranju potpuno zatvorena za saobraćanje vozila.

Takođe, vidljivi su odroni zemlje sa brda koje u "Koridorima" nazivaju "Kosinom 2".

Podsećanja radi, u podnožju "Kosine 2" napravljena je posle brojnih problema tokom izgradnje Koridora 10 specijalna galerija iznad autoputa kako bi se saobraćaj kako-tako zaštitio od eventualnog odrona.

Podsećamo, direktor "Koridora" Antić rekao je u decembru 2020. da se "na oba kraka Koridora 10 završavaju radovi na trajnoj stabilizaciji kosina, a da stručni tim obavlja svakodnevna merenja i stalan monitoring stabilnosti svih kosina, odnosno izgrađenih potpornih konstrukcija.

Tokom 2018. i trajanja radova na izgradnji autoputa kroz Grdeličku klisuru, potporni zid "Kosine 2" urušavao se tri puta pre nego što je u avgustu te godine klizište u potpunosti uništilo oko 500 kvadratnih metara betonske galerije iznad mesta gde se gradila desna traka novog autoputa ka Vranju.

Posle toga je problem nekako saniran, a preko ove trake autoputa izgrađena je zaštitna galerija.

Najnovije vesti