Opština Vladičin Han rekonstruiše školu Branko Radičević

Vranje/Vladičin Han - Opština Vladičin Han raspisala je javnu nabavku usluge tehničkog nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji Osnovne škole "Branko Radičević".

Kako je objavljeno na portalu E-kapija, krajnji rok za dostavljanje ponuda je 9. mart do 12 časova.

U rekonstrukciju najveće i najstarije osnovne škole u Vladičinom Hanu biće uloženo 110 miliona dinara, uz podršku Vlade Srbije i to kroz "Program obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini" posredstvom Kancelarije za javna ulaganja.

Projektnu dokumentaciju pripremila je lokalna samouprava.

Škola, koja je počela sa radom davne 1888. godine u jednoj privatnoj kući, u postojećoj zgradi funkcioniše više od pola veka.

- Radiće se kompletna rekonstrukcija školskog dvorišta, igrališta, fiskulturne sale, elektroinstalacija, svih učionica, fasade, zamena stolarije, izrada krova po standardima energetske efikasnosti, kao i nove kotlarnice sa kojom smo imali mnogo problema jer je bila stara i na ugalj - izjavio je predsednik opštine Goran Mladenović.

Osim što je bila veliki zagađivač, stara kotlarnica je bila konstantno opterećenje za opštinski budžet.

Zato će biti uveden novi sistem grejanja na pelet, uz nove kotlove i instalacije u celoj školskoj zgradi, što će omogućiti znatne uštede.

Rekonstrukciju će raditi konzorcijum firmi iz Beograda i Novog Sada.

Radovi će počti za dve nedelje, a rok za završetak rekonstrukcije je šest meseci.

Najnovije vesti