Opština Bujanovac nije izdala dozvolu za Lešijev mauzolej

Vranje - Opštinski organi u Bujanovcu nisu izdali dozvolu za radove na iozgradnji kompleksa posvećenog Ridvanu Ćazimiju – Komandantu Lešiju, na lokaciji kraj Velikog Trnovca, pišu Bujanovačke.

- Nadležni smo za izdavanje dozvola, ali takvu dozvolu nismo izdali – izjavio je za Bujanovačke Basri Memeti, načelnik Odeljenja za urbanizam u Opštinskoj upravi.

On nije otkrio da li je uopšte podnet zahtev, i ako jeste za kakav objekat i ko je eventialno podneo takav zahtev, jer je, kako navode iz Bujanovačkih, prekinuo razgovor s novinarom.

- A, da se nešto gradi, dokaz su jedino objave na društvenim mrežama i izjave meštana Trnovca - pišu Bujanovačke, dok je zbog izostanka papirologije i potvrda ova priča još uvek na nivou glasina.

Prethodno je bujanovački portal objavio da se na brdu iznad Velikog Trnovca radi na pripremi lokacije za izgradnju mauzoleja ili sličnog kompleksa u čast Ćazimija, poginulog komandanta Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

Izgradnju su, po nezvaničnim informacijama, pokrenuli Ćazimijevi nekadašnji saborci okupljeni u Udruženju ratnih veterana OVPBM zajedno sa članovima njegove porodice.

Bujanovačke objavljuju da su im neimenovani sagovornici iz Velikog Trnovca preneli da je plan da kompleks bude gotov do 24. maja, na dan kada je Ćazimi pre dve decenije poginuo na brdu Guri gat iznad sela, na samom kraju sukoba na jugu Srbije između pobunjenih Albanaca i državnih snaga bezbednosti.

Najnovije vesti