Opština će pomoći pogon Gumoplastike uz jedan uslov

Vranje/Bujanovac - Opština Bujanovac finansiraće sa 500.000 dinara popravku trafostanice u pogonu Gumoplastike u Kleniku kako bi odnedavni zakupac pogona, beogradska firma "Kopek tekstil 22", uposlio 40 radnika i startovao sa proizvodnjom, javlja portal Bujanovačke.

Odluka je doneta u ponedeljak na sednici Opštinskog veća, a neformalno je uslovljena zapošljavanjem radnika isključivo iz bujanovačke opštine.

Zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić potvrdio je da je ugovor o zakupu potpisan 15. novembra.

- Zakup već teče, a radnici ne mogu da počnu sa radom zbog neispravne trafostanice - rekao je Arsić na sednici, zalažući se za donošenje odluke o izdvajanju novca iz opštinskog budžeta.

Kako je naglasio i zakupac će učestvovati u finasiranju popravke sa oko 250.000 dinara.

Na opasku predsednika opštine Šaipa Kamberija da bi prednost u zapošljavanju trebalo da imaju lokalci, Arsić je odgovorio da je svih 40 radnika iz opštine Bujanovac.

- Koliko znam, u planu je i pokretanje nove proizvodne linije što bi značilo i dodatnih 30 radnika iz naše opštine - istakao je Arsić.

Novac će, po rečima načelnika opštinskog odeljenja Bobana Pavlovića, biti opredeljen iz tekuće budžetske rezerve, ali ostaje pitanje kako će se ova transakcija pravno "pokriti", s obzirom n to da, kako je rekao, opština "nikada do sada na ovaj način nije privatnim firmama davala novac".

Gumoplastika je od marta ove godine ponovo u stečaju, a od novembra 2018. svih 60 radnika je napustilo klenički pogon.

Prema podacima APR, zakupac pogona firma "Kopek tekstil 22" osnovana je aprila ove godine sa osnivačkim ulogom od 100 dinara, a vlasnik 100 odsto kapitala je Kostadin Perović.

Firma je zvanično registrovana za proizvodnju radne odeće u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

Najnovije vesti