Online predstave vranjskog teatra gledalo više od 13.500 ljudi

Dvadeset jednu predstavu koliko je Pozorište Bora Stanković u Vranju prikazalo na svom Youtube kanalu od uvođenja vanrednog stanja do danas odgledalo je 13.697 gledalaca ,saopšteno je iz vranjskog teatra.

Pozorišna publika svakog utorka i petka bila je u prilici da gleda predstave iz bogate arhive, kao i one koje se nalaze na redovnom repertoaru vranjskog teatra.

I pored toga što nisu bili u prilici da igraju pred publikom, glumci su dali doprinos borbi protiv pandemije koronavirusa snimanjem motivacionih spotova koji su se emitovali na lokalnim televizijama i u kojima su pozivali svoje sugrađane na odgovornost uz poruku "ostani kod kuće''.

- Treba naglasiti da će svi emitovani snimci predstava ostati trajno na Youtube kanalu pozorišta - poručuju iz teatra.

Ovu, po mnogo čemu specifičnu sezonu, vranjski ansambl završiće krajem juna izvođenjem predstave "Ruža uvela" na otvorenom, u dvorištu Muzej kuće Bore Stankovića.

Po rečima umetničkog rukovodioca teatra Bojana Jovanovića ono što je planirano za ovu sezonu "biće završeno do septembra", kada će vranjska publika videti dve premijere, po jednu na večernjoj i dečjoj sceni.

Najnovije vesti