Onlajn naučni skup u organizaciji Pedagoškog fakulteta u petak

U petak će Pedagoški fakultet u Vranju organizovati on-lajn međunarodni naučni skup sa temom "Strateški pravci razvoja i unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja: izazovi i dileme".

U radu će učestvovati profesori sa pedagoških fakulteta više zemalja - Engleske, Ujedinjenih arapskih emirata, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Francuske, Kanade, Severne Makedonije, Rumunije i Srbije.

- Biće to prilika da se po prvi put, u sklopu jedne međunarodne onlajn debate, osvetle smernice razvoja i unapređenja visokog obrazovanja kao pedagoški i humanistički fenomen različitih naučnih disciplina, pokazujući da je taj fenomen moguće istraživati jedino kroz prizmu interdisciplinarnosti.

Skup bi trebalo da pruži nove uglove posmatranja razvoja i unapređenja visokog obrazovanja koji bi podjednako bili korisni istraživačima i naučnicima kako bi dalje izučavali ovaj fenomen, kao i praktičarima kojima će pomoći da ponovo sagledaju kompleksnost pedagoških teorija i metodičkih pristupa u podsticanju razvoja i unpređenja visokog obrazovanja - kaže se u najavi.

Organizatori najavljuju da će ovaj međunarodni susret profesora koristiti i studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa "kao prikladna literatura, ali i inspiracija za neka buduća istraživanja i akcione modele" koje će razvijati i unapređivati visokog obrazovanje.

Organizator je Pedagoški fakultet u Vranju, u saradnji sa Fakultetom pedagoških nauka u Jagodini.

Prema najavama, ovo će biti prvi deo ovog skupa, dok će drugi biti organizovan sledeće godine u Jagodini.

Najnovije vesti