Olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije u Vranju

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek posetiće u sredu 11. jula Vranje, gde će se susresti sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i zamenikom Nenadom Antićem.

Štefanek će nakon toga imati sastanak sa predstavnicima sportskih saveza Pčinjskog okruga iz Vranja, Bujanovca, Vladičinog Hana, Surdulice, Preševa, Trgovišta i Bosilegrada).

Na kraju posete, prijem za predsednika Sportskog saveza Srbije prirediće gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

Nakon izbora na čelo ove organizacije u decembru 2017. godine, Štefanek je kao primarne aktivnosti u četvorogodišnjem mandatu naveo "doprinos razvoju i promociji sporta Republika Srbije, obilazak svih teritorijalnih sportskih saveza, održavanje kontakata sa nacionalnim granskim savezima.

Kao i aktiviranje sportista iz dijaspore da se takmiče za nacionalne granskih saveze, uključivanje u društveno koristan rad, podizanje svesti o sportu kroz medije i organizaciju Sportskih igara 2025. godine".

Davor Štefanek (Subotica, 12. septembar 1985) srpski je rvač i reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom. Svetski je šampion iz 2014. godine i najbolji sportista Srbije iste godine po izboru dnevnog lista Sport. Bio je član rvačkog kluba „Spartak“ Subotica, potom član „Proletera“ iz Zrenjanina, a onda se vratio u RK "Spartak". Učesnik je Olimpijskih igara u Atini, 2004, Pekingu 2008. godine, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu 2015. godine i zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru. (Wikipedia)

Najnovije vesti