Okončana Zona Jug: Svi timovi sa juga pobedili, preševska Lugina novi zonaš

Vranje - Tri tima iz Pčinjskog okruga ostvarili su pobede u poslednjem kolu fudbalske Zone Jug i svi će ostati u ovom rangu i za narednu sezonu, osim Vranjske Banje koja se ranije povukla iz takmičenja.

OFK Alakince je pobedom od 5:3 na domaćem terenu u poslednjem kolu protiv vicešampiona Žitorađe i definitivno obezbedilo opstanak.

Visok poraz od 7:2 poslednjeplasiranom Moravac Orionu, koji je odavno izgubio svaku šansu za opstanak u ligi, nanela je kao domaćin hanska SFK Morava.

Pobedu od 3:2 nad pretposlednjim Čekminom, koji se takođe seli u nižu ligu, ostavili su i Nebeski anđeli iz Vranja.

Rezervista Aleksandar Stojković postigao je dva gola za Vranjance u 55 i 81. minutu, a u listu strelaca upisao se još i Petar Petrović u 43. minutu.

Za Čekmin je srelac bio Jovica Mitić u 55. i 80. minutu.

Trnovac je bio slobodan u ovom kolu.

U viši rang plasirao se prokupački OFK Topličanin, a ispadaju Čekmin i Moravac, uz FK Vranjsku Banju koja je ranije odustala od takmičenja.

Od timova iz Pčinjskog okruga najbolje je plasirana SFK Morava na četvrtom mestu sa 45 bodova.

Nebeski anđeli su sedmi sa 38, a Trnovac deveti sa 36, dok je Alakince ovogodišnje prvenstvo završilo na jedanaestom mestu sa 31 bodom.

U narednoj sezoni u Zoni Jug, osim Morave, Nebeskih anđela, OFK Alakinca i Trnovca, igraće i ekipa Lugine iz Preševa, koja je plasman u viši rang obezbedila kao prvak Pčinjske okružne lige.

Najnovije vesti