Lugina u Zoni Jug, banjski Mineralac ostao bez plasmana u viši rang

Vranje - FK Lugina iz Preševa osvojila je šampionsku titulu u Pčinjskoj okružnoj ligi i naredne sezone nastupaće u fudbalskoj Zoni Jug, gde se već takmiče četiri kluba iz Pčinjskog okruga.

Lugini je u poslednjem kolu bila neophodna pobeda, ušli su u poslednje mečeve izjednačeni na čelu tabele sa Mineralcem iz Vranjske Banje, uz znatno bolju gol razliku na strani Preševljana.

Oni su cilj ostvarili nedeljnom pobedom protiv Radničkog 2021 iz Vranja sa 7:0.

Tako će u Zoni Jug u narednoj sezoni iz okruga nastupati SFK Morava iz Vladičinog Hana, Nebeski anđeli iz Vranja, OFK Alakince, kao i dva kluba u kojima pretežno nastupaju pripadnici albanske manjine - FK Ternoci iz Velikog Trnovca i Lugina iz Preševa.

Banjski Mineralac ostao je drugi sa 48 bodova, isto kao Lugina, ali uz slabiju gol razliku, iako su u nedelju Banjčani na svom terenu pobedili Mladost iz Suvojnice sa 8:1.

Mineralac je dva kola pre kraja imao Zonu Jug "u džepu", ali su remijem (2:2) na gostovanju Vihoru u Žbevcu u pretposlednjem kolu dozvolili da ih Preševljani stignu po broju bodova i na kraju obezbede plasman u viši rang zbog bolje gol razlike.

Kada je reč o ostalim utakmicama poslednjeg 21. kola Pčinjske okružne lige, Čelik je kao domaćin izgubio od Pavlovca u Belom Polju sa 1:3, dok je Mladost kao domaćin u Bosilegradu savladala BSK iz Bujanovca sa 3:2.

Slobodna je bila Južna pruga.

Konačni izgled tabele po završetku prvenstva pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti