Oko 950 obolelih u Pčinjskom okrugu od početka pandemije

Direktorka Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ) u Vranju Svetlana Stojanović izjavila je u četvrtak za lokalne medije da su od početka pandemije koronavirusa u Pčinjskom okrugu zaražene 934 osobe.

- Sa 746 zaraženih prednjači Vranje.

Slede Surdulica sa 72, Vladičin Han sa 64 i Bujanovac sa 36.

Po 8 zaraženih imali su do sada Trgovište i Preševo, a 3 Bosilegrad.

- Blagi pad broja zaraženih po osnovu sinoć pristiglih rezultata ohrabruje da će mere koje su doneli krizni štabovi na nivou grada i države doprineti postepenom ublažavanju posledica epidemije - kazala je Stojanovićeva u izjavi za lokalni RTV.

Ona je ocenila da bi odgovorna primena dosadašnjih i najnovijih mere i preporuke koje se tiču nošenja maski i na otvorenom za desetak dana mogla da ublaži tešku epidemiološku situaciju.

STATISTIKA (PODACI KC NIŠ)

Prema podacima Kliničkog centra u Nišu, koji vodi statistiku za COVID bolnice na jugu Srbije, u četiri COVID bolnice Zdravstvenog centra Vranje trenutno je hospitalizovano 185 pacijenata. Kod 90, dakle nešto manje od polovine, potvrđeno je prisustvo koronavirusa. Ostali čekaju rezultate. Među hospitalizovanim pacijentima u Vranju nema dece zaražene ovim virusom. U COVID bolnici ZC Surdulica je 58 pacijenata, a 49 je pozitivno na koronu.

Najnovije vesti