Oglasio se "Alkatraz": Žandarmerci maltretirali nedužne ljude

Noćni klub "Alkatraz", povodom policijske i racije Žandarmerije u petak 19. oktobra, oglasio se saopštenjem za medije sa željom da se, kako se kaže, kao klub "izjasne" o toj noći i iznesu, kako se potencira, "pravu istinu".

Saopšenje prenosimo u celosti:

- Noćni klub Alkatraz je prvenstveno otvoren kako bi omladina Vranja i okoline mogla bezbedno da se zabavi uz muzički program našeg kluba.

Na samom otvaranju nije bilo nikakvih problema, ispoštovane su sve moguće procedure kako bi se rad kluba odvijao nesmetano.

Veče otvaranja, nažalost, prekinuli su pripadnici Žandarmerije, koji su u naš objekat ušli kao da je u najmanju ruku postavljena bomba.

Njihova bahatost je išla dotle da su maltretirali nedužne ljude, pa je zbog mnogih koji su doživeli nezapamćen stres,ili se onesvestili, morala da reaguje i Hitna pomoć u Vranju.

Mi kao klub nismo protiv redovnih kontrola policije i vanrednih racija pripadnika Žandarmerije, ali jesmo protiv maltretiranja i iživljavanja prema našim gostima.

Ovo što se dogodilo u Alktrazu je nečuveno.

Ovom prilikom se izvinjavamo našim gostima što su te noći doživeli veliku neprijatnost i bili čak i fizički maltretirani, te im savetujemo da ne ćute i da se slobodno izjasne o ovom događaju pred nadležnim organima uz lekarski nalaz.

Smatramo da ovo nije sramota samo za našu Žandarmeriju, već i za našu državu koja stoji iza iste.

Smatramo da svaka racija treba da se sprovede po zakonu, da se sumnjiva lica ukoliko postoje uz dokaze privedu pravdi, ali nikako ne možemo da razumemo teror i bezobrazluk naših Žandarmeraca.

Brojni očevici ovog događaja spremni su da otvoreno govore o tome šta su sve preživeli od strane pripadnika Žandarmerije, kako bi se stalo na put samovolji, prekomernoj upotrebi sile, pretnjama i mučenju nedužnog naroda.

Kako su iz vranjske policiji rekli da nisu bili nadležni za ovu akciju i da nije sprovedena u zajedničkoj saradnji, mi kao klub tražimo pre svega od ministra policije Nebojše Stefanovića i komandanta Žandarmerije Dejana Lukovića da nam najpre objasne nasilno ponašanje pripadnika Žandarmerije prema našim gostima, a onda i iznesu u javnost šta su zapravo te noći tražili u klubu, zbog čega je racija sprovedena samo u našem objektu, i šta su to uniformisana lica pronašla u našem klubu.

Takođe, postavljamo pitanje: zašto, s kojim dokazima, s kojom sumnjom i s kojim pravom je Žandarmerija prekinula program i isterala sve goste iz lokala, ne dozvolivši dalji rad kluba.

Imamo i očevice koji će javno potvrditi kako su iz kluba Žandarmerci vezali i izveli iz kluba od 30 do 50 ljudi.

Pitamo se i zbog čega Žandarmerija odmah po ulasku u klub čupa i uništava sigurnosne kamere koje mogu da pokažu njihovo delovanje.

I na kraju, da li naša Žandarmerija treba da služi nama i bude nam neka vrsta sigurnost ili treba da demonstrira silu prema nedužnim ljudima.

Od vas tražimo pomoć da javnost sazna za sramotu ljudi koji treba da nas štite od nasilja a ne da isto primenjuju na nas.

Ukoliko su vam potrebni adekvatni sagovornici, molimo vas da nas kontaktirate.

Ovo saopštenje biće dostavljeno i predsedniku RS Aleksandru Vučiću, ministru policije Nebojši Stefanoviću i načelniku PU Vranje Igoru Živkoviću - navodi se u tekstu.

Komentari

SVE STO PISE ZIVA JE ISTINA ...I VISE OD TOGA ... BIO SAM PRISUTAN ... SRAMOTA .... NA KRAJU SAM IZBACEN KAO STOKA IZ KLUBA ... NISAM KLINAC ... IMAM 40 GOD...
S R A M O T A .... NEK IDU TAKO U TRNOVAC AKO SU TOLIKO HRABRI ...
OCIGLEDNO DA JE NAMERA BILA DA SE KLUB ZATVORI .. A ZASTO ????

Apsolutno podrzavam akciju pripadnika Zandarmerije,nije cilj maltretiranje neduznih gradjana koji su se u tom momentu nasli u klubu,cilj je stati na put kriminalu,i stavljanju u promet narkotika i opojnih sredstava,svi koji su se nasli na licu mesta samo se od njih i jedino trazilo da saradjuju ,rade sta im se kaze,i time ne ometaju sluzbena lica u vrsenju duznosti,pohvaljujem rad pripadnika Zandarmerije,bili su profesionalni,nadam se da ce biti ovakvih racija cesce,sa istim ciljem,i za dobro nase omladine.

Najnovije vesti