Održana javna rasprava o Nacrtu odluke budžeta za 2023. godinu

Javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. godinu, na kojoj su građani bili u mogućnosti da daju svoje predloge, komentare i sugestije (biće razmatrani, a na osnovu se nacrt može korigovati i dopuniti), održana je u ponedeljak u sali Načelstva Pčinjskog okruga u Vranju.

Gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić istakao je da je javna rasprava prilika da se svi zainteresovani upoznaju sa Nacrtom odluke budžeta i da se nakon toga, uz primedbe i predloge građana, Nacrt dostavlja Gradskom veću na razmatranje, a nakon toga Skupštini grada.

"Ovo je najvažnija odluka koja se donosi svake godine i kojom se odeđuje načini na koji će biti trošena sredstva u narednoj godini i iz kojih izvora će se puniti budžet.

Zbog celokupne ekonomske situacije u sledećoj godini moramo oprezno ulaziti u nove obaveze, a prioritet će biti završetak započetih kapitalnih projekata.

Ukupan budžet za narednu godinu planiran je na iznos od 3,13 milijarde dinara.

Od 2016. godine budžet je uvećan za 25 odsto, što je pratilo intenzivnija kapitalna ulaganja", rekao je Kostić.

Neki od važnih kapitalnih projekata, dodao je, koji se planiraju u 2023. godini su završetak vrtića u naselju Raška, otkup zgrade Vrtića Zvončica, rekonstrukcija ulica Kosovske i Baba Zlatine, izgradnja vodovodne mreže ka selima Neradovac i Moštanica.

Takođe, jedan od veoma važnih kapitalnih projekata koji treba da se realizuje u 2023. godini, u saradnji sa JP Putevi Srbije, jeste rekonstrukcija Ulice Partizanski put, čime će saobraćajna infrastruktura na teritoriji grada Vranja biti značajno unapređena", rekao je Kostić.

U diskusiji tokom javne rasprave građane su najviše zanimale mogućnosti za planiranje sredstava u budžetu za uvođenje pogodnosti za borce.

Komentari

Povecajte budzet za sportske klubove.
Beton fudbaleri pet kluba,
Odbojkasi Panda,
Kosarkasi Panteri.
A najvise Rukometasima RKVRANJE.

Najnovije vesti