Odlikovani učitelj Dejanović: Nastaviću da podstičem dečje stvaralaštvo

Miomir MiDej Dejanović, učitelj u OŠ Svetozar Marković u Vranju, izjavio je za Vranje News da je ponosan što je, posle republičkih i međunarodnih nagrada za obrazovno-vaspitni rad sa decom, dobio najviše priznanje 31. januar i od svog rodnog grada.

Dejanović je jedan od najnagrađivanijih prosvetnih radnika u Srbiji.

U obrazloženju, koje je pratilo dodelu najvišeg gradskog priznanja, navodi se da mu je dodeljeno za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnoj delatnosti, uspehu učenika, vanrazrednoj aktivnosti i osavremenjavanju procesa nastave.

Sam Dejanović kaže za naš portal da je u pitanju veliki uspeh, jer "u konkurenciji za ovu nagradu nisu bili samo prosvetni radnici, već istaknuti pojedinci i ustanove iz svih društvenih sfera".

"Dobronamerni ljudi su zapazili i uvažili sva moja postignuća u radu sa učenicima i za učenike, pa je i pravedno da uz najveće uspehe ide i najveće priznanje.

Javno priznanje 31. januar posvećujem svojoj porodici, koja me uvek podržava i istinski se raduje brojnim nagradama koje za svoj rad dobijam.

Za OŠ Svetozar Marković je velika čast što ima višestruko nagrađivanog učitelja, koji drugim učiteljima i nastavnicima može poslužiti kao svetao uzor.

I nadalje ću sa nesmanjenim žarom podsticati decu na sve vrste stvaralaštva, jer kontinuirani i vrhunski uspesi mojih učenika na republičkim i međunarodnim nadmetanjima privlače pažnju široke javnosti, pa tako na lep i uzvišen način promovišemo Vranje, Srbiju, vranjsku i srpsku prosvetu”, navodi Dejanović za Vranje News.

Odluku o dodeli Javnog priznanja 31. januar donela je Skupština grada Vranja.

Zaslužnim pojedincima i ustanovama najviša gradska priznanja, na dan oslobođenja Vranja od Turaka, uručili su gradonačelnik Slobodan Milenković i predsednik skupštine grada Dejan Tričković, u okviru svečane akademije koja je održana u Pozorištu Bora Stanković.

Profil

Miomir MiDej Dejanović je 27 godina učitelj u vranjskoj OŠ Svetozar Marković. Piše za decu i odrasle, izrađuje kratke obrazovne filmove, crta edukativne stripove i ilustracije i primenjuje ih kao nastavna sredstva u radu sa đacima. Dobitnik je priznanja za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa 2017, 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine. Proglašen je za jednog od najboljih edukatora Srbije. Od novčanog dela nagrade je štampao zbirku dečjih i svojih edukativnih stripova pod naslovom Da ti nacrtam! Nosilac je priznanja/titule Najbolji nastavnik na prostorima bivše Jugoslavije. Njegova bogata radna biografija se nalazi u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu. Svojom svestranošću i osobenim pristupom nastavi, učitelj Miomir Dejanović je privukao pažnju šire javnosti, pa su o njegovom radu sa učenicima pisali mnogi listovi, a snimljeno je i nekoliko televizijskih priloga za Radio televiziju Srbije. Predstavljen je na zvaničnom sajtu grada Vranja, u kategoriji Najbolje iz Vranja i na sajtu predsednika Republike Srbije, u kategoriji Najbolje iz Srbije. Dobitnik je i Specijalnog priznanja Sveti Sava, za inovacije u oblasti obrazovanja. Obrazovno-vaspitni rad učitelja Miomira Dejanovića je predstavljen u međunarodnom časopisu K12 Digest, koji se fokusira na sektor školskog obrazovanja širom sveta i objavljuje pronicljive i inspirativne priče, ideje, stavove i najbolje primere školske prakse. Učenici učitelja Miomira Dejanovića su osvojili brojna prva mesta na republičkim i međunarodnim nadmetanjima. Recenzent je radne sveske i udžbenika Svet oko nas za 1. razred osnovne škole, koji su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. MiDej svoje aktivnosti beleži na sajtu koji možete pogledati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti