Odlični rezultati Sava osiguranja grupe u 2020. godini

Vranje - U 2020. godini Sava osiguravajuća grupa ostvarila je 674,9 miliona evra prihoda od poslovanja, što je za 15,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, uprkos znatno povećanom riziku od potencijalnih dodatnih negativnih uticaja pandemije na poslovanje Grupe.

Kako je saopšteno iz ove osiguravajuće kuće neto dobit iznosi 56,4 miliona evra, što je porast od 12,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu i više je od planirane.

- Povećanje je rezultat dobrog poslovanja u segmentima životnog i neživotnog osiguranja, ali i zbog većih potraživanja u segmentu reosiguranja na međunarodnom tržištu - objašnjavaju iz Sava osiguranja.

U 2020. godini Grupa je ostvarila 679,7 miliona evra bruto premije, što je porast od 13,6 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

- Bruto isplaćene štete u slovenačkom neživotnom segmentu značajno su opale, prvenstveno u auto osiguranju, što je odraz niže učestalosti šteta.

S druge strane, bilo je više šteta u segmentu reosiguranja i znatno većih gubitaka, od kojih su se mnogi odnosili na pandemiju Covid-19.

Članice Sava osiguravajuće grupe u Srbiji, iako je 2020. godina bila puna iznenađenja i promena zbog pandemije, uspele su da se brzo prilagode novonastaloj situaciji i da ostvare dobre rezultate - navodi se.

Sava životno osiguranje je ostvarilo za 30,9 procenata veću premiju u 2020. u odnosu na 2019. godinu.

Prihodi od investija u 2020. su bili uvećani za 20,6 odsto od planiranih.

- Sava neživotno osiguranje je premašilo plan fakturisane premije u 2020. godini za 4,9 odsto.

Bruto premija po zaposlenom porasla je za 20,8 procenata u odnosu na planirani iznos za 2020. godinu.

U 2020. godini, Sava osiguravajuća grupa je pojačala svoje projekte za razvoj digitalnih rešenja kako bi svojim klijentima pružila brži i lakši pristup svojim uslugama i posvetila je posebnu pažnju mogućnostima ulaganja u projekte koji su orijentisani na životnu sredinu i održivost - zaključuje se u saopštenju Sava osiguravajuće grupe.

Najnovije vesti