Odbornici opozicije od ponedeljka bojkotuju rad Skupštine grada

Opozicioni odbornici Skupštine grada Vranju u ponedeljak će zvanično napustiti rad lokalnog parlamenta, na sednici čiji je početak zakazan za 9 časova, saopštio je vranjski Savez za Srbiju.

- Kao članovi nedavno formirane Asocijacije slobodnih odbornika Srbije odlučili smo da to učinimo u trenutku kada je omalovažavanje, ponižavanje i obesmišljavanje lokalnog parlamenta dostiglo vrhunac.

Tri godine već nam se oduzima reč, ne daje nam se pravo na repliku, ne odgovara se na pitanja koja postavljamo za skupštinskom govornicom u nameri da sprečimo brojna kršenja zakona i iživljavanje nad građanima Vranja odlukama o poskupljenjima, taksama...

Kap koja je prelila čašu je novi Poslovnik o radu Skupštine grada koji će odbornici vladajuće većine sutra, bez sumnje, usvojiti, s ciljem da se onemogući bilo kakvo opoziciono delovanje u lokalnom parlamentu.

O tome ćemo obavestiti ostale odbornike na početku sednice, a potom ćemo ispred ulaza u zgradu Gradske uprave održati konferenciju za novinare - kaže se u saopštenju koje je potpisano sa "opozicioni odbornici Grada Vranja.

Najnovije vesti