Odbačena krivična prijava protiv Šaipa Kamberija

Vranje/Niš/Bujanovac - Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odbacilo je anonimnu krivičnu prijavu za navodnu zloupotrebu službenog položaja protiv predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija, načelnika Opštinske uprave Fadila Alitija i još dvojice službenika, u vezi sa projektima "Izgradnja transfer stanice" i "Regulacija starog trga".

- Nema zloupotrebe javnog novca u projektima transfer stanice i regulacije starog trga – zaključak je Posebnog odeljenja u Nišu, na osnovu krivične prijave takozvanih "zabrinutih građana", javlja portal Bujanovačke.

- Spavajte mirno "zabrinuti građani" - poručio je Kamberi u nedelju na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Kamberi je ocenio da je "kampanju kleveta" protiv odgovornih lica u Opštini Bujanovac inicirala združena opozicija u lokalnoj skupštini – Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija i Srpska napredna stranka (SNS), nakon čega je usledila i anonimana krivična prijava "zabrinutih građana" podneta 27. avgusta.

Po njegovim rečima, odluka tužilaštva stavlja tačku na "klevetničke optužbe koje potiču od udružene opozicije".

- Imajući u vidu izveštaj Opštinske uprave i priložene dokaze, nalazim da se u radnjama niti jednog od prijavljenih lica ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

U pogledu pomenutih projekata iz izjašnjenja i dokaza ne proizilaze bilo kakve nezakonitosti izvršene od bilo kog lica - navodi se u obrazloženju rešenja koje je potpisao zamenik javnog tužioca Aleksandar Stevanović.

Najnovije vesti