Od subote policija pojačano kontroliše koliko brzo vozite i kako pretičete

Vranje - Međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave Srbije, sprovešće pripadnici saobraćajne policije MUP-a u periodu od od subote 16. do petka 22. septembra, u okviru projekta ROADPOL - dani bezbednosti.

"Tokom sprovođenja akcije, policijski službenici saobraćajne policije tokom kontrole poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekršaji prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Biće angažovani svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi uređaji za kontrolu saobraćaja", navodi se u saopštenju MUP-a.

Akcija će se istovremeno sprovoditi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Projekat je podržan od Evropske komisije.

Ima za cilj podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

U okviru projekta ROADPOL - dani bezbednosti, u sredu 20. septembra obeležiće se Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

Najnovije vesti