Od saobraćajnih kazni grad prihodovao 22 miliona: Nova oprema za policajce

Grad Vranje nastavlja tradiciju kupovine neophodne opreme za potrebe saobraćajne policije Policijske uprave u Vranju, novcem od naplaćenih saobraćajnih kazni na teritoriji grada Vranja, izjavio je u petak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

U skladu sa takvim opredeljenjem, Milenković i njegov pomoćnik Marjan Stanković sa saradnicima uručili su načelniku Policijske uprave Vranje Saši Nedeljkoviću i njegovim saradnicima opremu za rad lokalne saobraćajne policije.

"Na osnovu potreba i zahteva PU Vranje mi smo obezbedili opremu u vrednosti od 559.680 dinara.

Verujemo da će ova oprema doprineti još efikasnijem radu, jer podatak da su se prošle godine od naplaćenih kazni po osnovu saobraćajnih prekršaja u budžet grada slila 22 miliona dinara, govori da ste dobro radili na terenu", naveo je Milenković ovom prigodom.

Cilj je, dodao je on, da se poveća bezbednost u saobraćaju, a pre svega "unapredi svest građana o neophodnosti poštovanja svih saobraćajnih propisa".

"Posebno smo ponosni na činjenicu da smo jedna od prvih lokalnih samouprava koja je uvela praksu da iz ovog programa svaka beba dobije auto sedište.

Zahvaljujući programu Saveta za bezbednost saobraćaja srednjoškolci sa dozvolom za upravljanje motociklima svake godine dobijaju moto kacige, a osnovci kacige i opremu za rolere, kao i svetla za bicikle.

Organizovane su i brojne edukativne akcije, kako za mlade, tako i za odrasle učesnike u saobraćaju", kazao je Milenković.

Iz vrha lokalne samouprave najavljeno je da će u narednom periodu prioriet biti nastavak unapređenja sistema video nadzora u saobraćaju na području grada, kao i podizanje svesti o neophodnosti poštovanja propisa kod učesnika u saobraćaju, a samim tim i povećanje bezbednosti.

Načelnik Policijske uprave Vranje Saša Nedeljković, zahvalio se na prijemu u svoje lično i u ime Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Lokalna samouprava i Ministarstvo unutrašnjih poslova ulažu maksimalne napore da se bezbednost saobraćaja podigne na što viši nivo, a sve u ciju opšte zaštite stanovništva kako na području grada, tako i okruga, pa i same republike.

Današnji gest je samo još jedna potvrda nastavka uspešne saradnje grada i PU Vranje, a u interesu povećanja bezbednosti građana", istakao je Nedeljković.

Najnovije vesti