Od petka skuplje cigarete

Vranje - Nakon što je Vlada Srbije povećala akcize na cigarete za dinar i po, počele su spekulacije o tome kada će pušači na trafikama i u marketima zateći više cene.

Kako javlja Nova.rs, do poskupljenja pojedinih cigareta doći će u petak 8. jula.

Prema nezvaničničnim informacijama, cigarete proizvođača British American Tobacco od tog dana će biće skuplje za deset dfinara.

Dakle, Lucky Strike, Dunhill, Pall Mall, Rothmans, Kent, Ronhill, Lord, i ostali proizvodi ovog predizeća prvi su na listi poskupljenja.

Inače, do poskupljenja dolazi zbog uvećanja akcize, koja se u skladu sa akciznim kalendarom koriguje svakih šest meseci, odnosno u januaru i julu.

Tako će akciza biti povećana sa 79,75 na 81,25 dinara, odnosno za jedan i pmhodno dinamici korekcije dva puta godišnje, cene povećati još šest puta, a cilj ovih uzmena je usklađivanje sa standardima Evropske unije, po kojima bi prihod Srbije na 1.000 cigareta trebalo da se sa 70 poveća na minimum 90 evra.

Komentari

Fabrike duvana su tipican primer nebrige drzave , tj lazne brige.
Cene idu u nebesa, zabrane pusenja ovde i onde.
A u stvari, da drzave brinu zatvorile bi fabrike duvana i zabranile upotrebu .
Ali prihodi su veliki, dobri su za penzije . Kakav sarkazam! Slatka akciza za drzavu a vi se trujte…

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...