Od jednog odbornika zavisi sudbina vladajuće većine u Bujanovcu

Vranje - Vladajuća koalicija u Bujanovcu, posle prelaska Alternative za promene u opoziciju, sada sada ima većinu od samo jednog odbornika.

Kako pišu Bujanovačke, "Alternativi" se u zajedničkom opozicionom delovanju zvanično priključio i Basri Veseli, jedini odbornik Demokratske unije Doline (DUA/UDSH).

Tako sada vladajuća "svealbanska koalicija" ima 22 mandata, a za većinu je u Skupštini Bujanovca potreban barem 21.

To nagoveštava da će prilikom izglasavanja bilo kakve odluke biti neophodno da svi odbornici tri vladajuće stranke budu prisutni na svakom budućem zasedanju SO Bujanovac.

Šef lokalnog odbora Alternative za promene Arber Pajaziti objavio je da će "sa Veselijem biti opozicija", te da će se njihova 4 odbornika "suprotstavljati svim pogrešnim i štetnim odlukama vladajuće većine".

Pajaziti je svoje bivše partnere optužio za zloupotrebu položaja i novca poreskih obveznika zapošljavanje svojih kadrova, kao i za kršenje sporazuma iz Tirane o formiranju albanske većine u Bujanovcu.

Alternativa je iz koalicije izašla nakon poslednje sednice parlamenta.

Većinu u Skupštini opštine Bujanovac trenutno čine Demokratska partija (DP) Nagipa Arifija sa 10 odbornika, 8 odbornika Partija za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija, dok Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua ima 4 mandata.

Rad parlamenta bojkotuje 13 odbornika sa dve srpske liste.

U Skupštini sede i dva predstavnika romskih političkih partija.

Najnovije vesti