Alternativa napustila vladajuću koaliciju u Bujanovcu

Vranje - "Svealbanska" vladajuća većina u Bujanovcu od srede je slabija za tri odbornika Alternative za promene, pošto je ova stranka i zvanično potvrdila napuštanje koalicije, javlja portal Bujanovačke.

Šef bujanovačkog odbora Alternative Arber Pajaziti saopštio je da tri dojučerašnja partnera u vlasti – Demokratska partija (DP), Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Pokret za demokratski progres (PDP) nisu poštovali koalicioni sporazum u delu koji se odnosi na zapošljavanje kadrova Alternative u javnom sektoru.

- Pored članova DP, PDD i PDP, zapošljavani su i članovi srpskih partija koje uopšte nisu potpisnice koalicionog sporazuma – rekao je Pajaziti, a prenosi Folonline.

Po Pajazitijevim rečima, konačna odluka o napuštanju koalicije je doneta nakon što je odbijen predlog stranke da se sa dnevnog reda sednice lokalne skupštine, održane u sredu 17. februara, ukloni tačka o izgradnji stanova za izbeglice sa Kosova..

Aktuelna vlast nije ugrožena nakon ovakvog poteza Alternative, jer i dalje ima većinu od 22 odbornika u lokalnom parlamentu.

Najnovije vesti