Od 19 časova najvažniji meč u istoriji vranjskog Dinama

Vranjski Dinamo u nedelju od 19 časova odigraće utakmicu poslednjeg kola plej aut faze Super lige sa OFK Bačkom u Bačkoj Palanci, verovatno najvažniju utakmicu u istoriji vranjskog kluba.

U 90 minuta biće odlučeno ostaju liu Vranjanci nakon debitantske sezone i dalje članovi Super lige Srbije ili se vraćaju u niži rang - Prvu ligu.

Velika većina fudbalera Dinama spremna je za ovu utakmicu i orna da izbori rezultat koji obezbeđuje opstanak.

Izostaće sigurno Šegun Okamijan, koji je već duže vreme povređen, Nedeljković koji ima parne kartone i Luka Ratković na koga trener Dinama Dragan Antić ne računa za ovaj susret i koji je prema nekim informacijama već napustio vranjski klub.

Kalkulacije pred ovu utakmicu su sledeće.

Ako Vranjanci izgube od Bačke, Dinamo će biti jedan od putnika u niži rang.

Ukoliko pobede ili odigraju nerešeno, Dinamo će u baraž ukoliko Rad pobedi Zemun ili ako u tom meču bude nerešeno.

U slučaju pobede Zemuna, Vranjanci će ispasti ako sami odigraju nerešeno, a izboriti direktni opstanak ako slave u Bačkoj Palanci.

Slamka spasa za Bačkopalančane, pak, nalazi se u rukama fudbalera Rada.

Građevinari ne smeju izgubiti od Zemuna na svom terenu na Banjici, a u tom slučaju OFK Bačka bi se pobedom nad Dinamom dočepala baraža za popunu Super lige.

- Neće biti strašno i ako to bude baraž, jer sam ubeđen da smo znatno kvalitetniji od bilo koje ekipe Prve lige - kazao je Antić u četvrtak pred novinarima.

Očekuje se da Vranjance u Bačkoj Palanci bodri veći broj navijača iz Vranja.

PRENOS NA FEJSBUKU

Preko fejsbuk profila Dinama najavljeno je da će prenos utakmice iz Bačke Palanke moći da se prati preko profila Stanislava Markovic.

- Prenos će biti "podeljen" kako bi svi mogli da ga isprate - najavili su iz Dinama.

Dinamo kao sedmoplasirani tim na tabeli plej aut faze ima 20 bodova, koliko i Zemun, dok OFK Bačka ima 18.

Rad na petom mestu ima 22 boda.

Najugroženiji igraju međusobne mečeve jer osim susreta u Bačkoj Palanci odluku u međusobnom susretu donose i Zemun i Rad.

Utakmica OFK Bačka - Dinamo odigraće se na Stadionu Slavko Maletin Vava (kapacitet oko 5.500 gledalaca) od 19 časova, a sudiće je arbitar Danilo Grujić iz Niša.

Najnovije vesti