Obnova pozorišta: Članovi vladine delegacije zadovoljni tokom radova

Vladi Srbije veoma je važan razvoj kulture u celoj zemlji, pa i u Vranju.

Bitno je da kulturne objekte rekonstruišemo i otvorimo, ali i da oni dobro rade uz veće uključivanje lokalnih zajednica i mladih ljudi, rekla je u Vranju Ana Ilić, viši savetnik u kabinetu premijerke Ane Brnabić.

Ona je izrazila zadovoljstvo dosad realizovanim radovima na obnovi Pozorišta Bora Stanković u Vranju i dodala da će Vlada "pomoći završetak ovog veoma značajnog objekta".

U Vranju je boravila delegacija kabineta predsednice Vlade Srbije u kojoj su, osim Ilićeve, bili još i Milena Popović Ivanović, Maja Kapor i Katarina Jakovljević.

Zajedno sa njima radove na obnovi vranjskog teatra obišla je i upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić.

Njihov domaćin, gradnačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa Vladom Srbije i svim relevantnim republičkim institucijama.

- Zahvaljujući tome, radovi na rekonstrukciji pozorišta realizuju se predviđenom dinamikom.

Grad Vranje poštuje dogovore i svoje obaveze realizuje odgovorno, u dogovorenim okvirima.

U toku su završni radovi i na moje veliko zadovoljstvo građani Vranja i okoline dobiće savremeno opremljen objekat na koji ćemo svi biti ponosni - rekao je Milenković.

Milena Popović Ivanović, savetnica iz premijerkinog kabineta, dodala je da se nada "skorijem otvaranju ovog izuzetno značajnog kulturnog objekta".

Poseta delegacije Vlade nastavljena je obilaskom Narodnog muzeja i Haremluka.

Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je da je lokalna samouprava pripremila projekat stalne postavke za Muzej i da će njime aplicirati kod nadležnih institucija.

Poseta je okončana zajedničkim radnim sastankom.

Druga i treća faza

Nakon što je pozorište izgorelo u požaru u julu 2012. godine, pre četiri godine počela je rekonstrukcija zgrade. Završena je prva faza, nakon koje se desio problem sa "oplatolom", kada su betonski zodovi kontaminirani korišćenjem zagađenog ulja za izlivanje betonskih zidova. Institut Vinča je taj problem sanirao. U aprilu 2018. počela je druga faza radova, koja obuhvata sve preostale građevinske i građevinsko zanatske radove, elektro i mašinske instalacije. Treća faza obuhvata opremanje enterijera i instaliranje tehnike. Radovi na poslednje dve faze se prepliću. Završetak obnove očekuje se do kraja godine, a možda i ranije.

Najnovije vesti