Objavljena rang lista kandidata za popisivače u Vranju

Republički zavod za statistiku (RSZ) objavio je rang listu prijavljenih kandidata za popisivače na popisu stanovništva koji će se sprovesti u oktobru ove godine, a na njoj se nalazi i 583 kandidata sa područja grada Vranja.

Za Vranjsku Banju je konkurisalo još 58.

Rang listu za područje grada Vranja možete pogledati ako kliknete OVDE.

OVDE je rang lista za Vranjsku Banju.

Za predstojeći popis na teritoriji Grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja biće angažovano 140 popisivača.

Kao što se vidi u konkurenciji za ta mesta trenutno je 641 osoba u Vranju i Banji.

Više od 40.000 kandidata popunilo je elektronsku prijavu za posao popisivača, saopštio je ranije RSZ.

Preliminarna lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 20. avgusta u 16 časova.

"Rang-lista kandidata za popisivače objavljuje se po naseljenim mestima/klasterima, u okviru opštine/grada/gradske opštine za koju su se kandidati prijavili.

Kandidati su grupisani po naseljenim mestima u kojima žive, odnosno po klasterima (dva ili više manjih naseljenih mesta grupisano je u jedan klaster) i rangirani su po broju bodova koje su ostvarili na osnovu podataka navedenih u prijavi.

Za kandidate koji se pozivaju u drugu fazu selekcije (predaja dokumentacije i testiranje poznavanja rada na računaru) na Rang-listi je naveden termin i mesto testiranja.

Smatra se da su objavljivanjem ove rang-liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu radi predaje tražene dokumentacije i testiranja poznavanja rada na računaru", piše na sajtu RSZ.

Najnovije vesti