Obeleženo 77 godina od oslobođenja Vranjske Banje

Vranje - Mir i sloboda su neprocenjive vrednosti, nikome nećemo dozvoliti da ugrozi slobodu stečenu grobovima naših predaka i uvek ćemo se svom snagom odupirati zlu, slobodni da odlučujemo o svojoj budućnosti, svesni odgovornosti koju imamo prema našim potomcima, izjavio je u ponedeljak Dragan Sentić, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja, na obeležavanju 77. godišnjice od oslobođenja ove opštine.

Povodom oslobođenja Vranjske Banje u Drugom svetskom ratu na Spomenik palim borcima u tom mestu vence i cveće položili su delegacije Vranja i Banje, 4. brigade Kopnene vojske i Ministarstva odbrane, te predstavnici SUBNOR-a i pojedinci.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković naglasio je da je na današnji dan pre 77 godina "ideal slobode dostignut i omogućen život u miru i spokoju".

"Ostavili su nam slobodu kao najveću vrednost. Naš zadatak je da se u slobodi razvijamo, da unapređujemo svoje gradove, državu.

Moramo da gradimo infrastrukturu i da realizujemo projekte u svim oblastima kako bismo unapredili kvalitet života građana jer je to najmanje što dugujemo našim precima", rekao je Milenković.

On je dodao da su u Vranjskoj Banji započeti projekti čija će realizacija doprineti unapređenju čitavog kraja.

"Grad Vranje uvek će gradskoj opštini Vranjska Banja pružiti svaku vrstu pomoći i podrške, jer je veoma važan sveobuhvatni razvoj ovog kraja", rekao je MIlenković.

Najnovije vesti