Obeležena godišnjica Kumanovske bitke, Antić deo državne delegacije

Vranje/Kumanovo - Na Zebrnjaku je održana državna ceremonija obeležavanja 107. godišnjice Kumanovske bitke, jedne od najvećih i najznačajnijih pobeda Srpske vojske u modernoj istoriji.

U ime Vlade Srbije vence je položio Zoran Antić, bivši gradonačelnik Vranja i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Velika je odgovornost, čast, ponos i zadovoljstvo govoriti u ime svoje države Srbije na ovom svetilištu naše slavne pobedničke oslobodilačke istorije, pred nekoliko stotina građana Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, a pogotovu pred svojim Vranjancima, prijateljima i rodbinom.

I uvek sa ponosom kličem živela Srbija - zapisao je Antić na Fejsbuku.

U ime Vlade RS položen je venac na Spomeniku pobede na Zebrnjaku, a Antić je bio zajedno sa ambasadorkom Srbije u Severnoj Makedoniji Dušankom Divjak Tomić i vojnim izaslanikom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pukovnikom Stevom Kotarlićem.

Pobedom srpske Prve armije nad turskom Vardarskom armijom, srpska vojska oslobodila je teritorije Stare Srbije i Makedonije.

Prištinu oslobađa Treća armija 22. oktobra 1912. godine, a Prva armija Kumanovo 24. oktobra i Skoplje 26.oktobra 1912.godine.

Najnovije vesti