Obeležavanje Draganinog rođendana: Koncert i mini planinarenje

Rođendan tragično preminule Vranjanke Dragane Mladenović, profesorke muzičke škole i planinarke, porodica će obeležiti ove godine organizacijom dva događaja, posvećena njenim najvećim strastima - muzici i planinarenju.

Muzička škola Stevan Mokranjac organizovaće memorijalni koncert u sali škole na dan Draganinog rođendana 29. marta ove godine u 19 časova.

Događaj sa planinarima biće organizovan 31. marta od 11 časova, akcijom čišćenja i sređivanja nekih od Draganinih omiljenih lokacija za planinarenje u našem kraju, a koja je pristupačna i deci.

Iz porodice je saopšteno da je tačno mesto biti objavljeno narednih dana.

"U slučaju kiše, šetnju ćemo pomeriti za neki od narednih vikenda.

Želimo da obeležavanjem njenog rođendana sačuvamo sećanje na Draganu, njen duh i želju za životom, kao i veliku ljubav i strast prema lepotama - muzici i prirodi.

Pozivamo rođake, kolege i koleginice, prijatelje i prijateljice, učenice i učenike i sve ljude koji su je poznavali da nam se pridruže u ovom malom bekstvu u lepotu 29. i 31. marta.

Ovom prilikom izražavamo veliku zahvalnost kolektivu muzičke škole i vranjskim planinarima", saopštile su porodice Ristić i Mladenović.

Podsećanja radi, Dragana Ristić Mladenović, profesorka klavira, nekadašnja direktorka Muzičke škole Stevan Mokranjac u Vranju, tragično je nastradala krajem oktobra 2023. na planinarenju, u nesreći koja se dogodila na mestu Via ferata Gornjak kod Petrovca na Mlavi.

Komentari

Za našu Gagu ništa nije bilo neostvarljivo i nemoguće ... iz nje je isijavala životna radost...ona je snove pretvarala u stvarnost... prerano je otišla u večnost ali će uvek biti tu za nas koji smo je poznavali ,voleli i cenili ...

Najnovije vesti