OŠ Svetozar Marković: Adaptacija na školu kroz igru i zabavu FOTO

U OŠ Svetozar Marković u Vranju održana je sedma tradicionalna manifestacija "5+ dan", saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

Cilj ove manifestacije je da se jednom godišnje izađe iz svakodnevnog školskog ambijenta i da dvorište postane jedna zajednička učionica, da se podstakne kreativnost učenika, promovišu prava deteta i multikulturalnost.

Radionice su po pravilu interaktivne, tako da se posetioci mogu uključiti u sam rad.

- Najdraži gosti su nam deca.

Manifestacija "5+ dan" je jako značajna za decu predškolskog uzrasta, jer im školu približava kroz igru i zabavu i pomaže im da se lakše adaptiraju na novu sredinu.

Ovakvim načinom rada postali smo prepoznatljivi lokalnoj zajednici.

Primeri dobre prakse koje prezentujemo na samoj manifestaciji dostupni su i kolegama iz drugih škola - saopštavaju iz Pete škole.

Ove godine program je bio bogat i raznovrstan.

Realizovana je akcija Učeničkog parlamenta iz projekta "Obrazovanje za prava deteta – Prenesi svoje znanje, ni više ni manje".

Podeljene su diplome najbržima na krosu RTS-a i najboljima na konkursu Dečjeg saveza grada Vranja "Najlepša mama na svetu, moja mama".

Izrađen je mural u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje Vule Antić, takođe je i Sekcija robotike i programiranja predstavila svoj rad.

Realizovana je kreativna radionica "Muzikoteka", matematika kroz igru, čitalački klub, 5+ eko patrola, živa biblioteka, kao i izložba nagrađenih stripova učenika.

Održani su i sportski susreti, nadmetanja u fudbalu, košarci, odbojci.

Štandovi sa slatkišima "Stake čarolije" bili su dostupni deci.

Najnovije vesti