OŠ Dositej Obradović obeležila Dan škole FOTO/VIDEO

Osnovna škola Dositej Obradović u Vranju proslavila je prigodnim programom učenika Dan škole.

Direktorka škole Aleksandra Manić zahvalila se svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj za školu važan datum, kao i onima koji su na bilo koji način pomagali školu u prethodnih godinu dana.

Đaci su u okvoru školske priredbe pripremili adaptiranu verziju predstave "Mali princ".

Centralni događaj povodom Dana škole bilo je otvaranje Spomen sobe Aleksandru Popoviću poznatijem kao Aca Krampus, čuvenom učitelju ove škole koji je za života osmislio mnoge, jedinstvene inovacije i učila, bio jedan od pionira njihove primene u ovom kraju i Srbiji.

Direktorka Manić je tim povodom naglasila je da ovaj događaj prevazilazi značaj lokalnih okvira, a da soba koja će ubuduće biti ponos ove ustanove i grada predstavlja "obrazovnu svetinju".

Povodom dana škole u ovoj obrazovnoj ustanovi održani su izložba likovnih radova, sportski susreti i "Književno popodne" i promocija lista "Dositejeve novine".

Učenici su čitali stihove o proleću i prijateljstvu na srpskom i francuskom jeziku.

Tim za estetsko uređenje OŠ Dositej Obradović odlučio je da ove godine dodeli pohvale za najlepše uređenu učionicu.

Nagrađena su odeljenja I-2, II-3 i VII-3.

Zahvalnice su uručene Čedomiru Miniću, Divni Trajković, Slađanu Kitanoviću, Agenciji Gale ton, Intesa banci, Henkelu, advokatima Dušanki Luković, Željku Mijatoviću i Marku Stankoviću i drugim prijateljima škole.

Najnovije vesti