NUNS: U ponedeljak protest Za Slavka ispred Apelacionog suda

Protest Za slavka, protiv sudske odluke kojom su oslobođeni okrivljeni za ubistvo novinara Slavka Ćurivije, zakazan je za ponedeljak 5. februara u 14 časova ispred Apelacionog suda u Beograd (Nemanjina 9), saopšteno je iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Iz NUNS-a podsećaju da je nakon deset meseci skrivanja od javnosti, Apelacioni sud u Beogradu u petak objavio odluku kojom je četvoricu bivših pripadnika Resora državne bezbednosti oslobodio krivice za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

"Dvadeset pet godina nakon ubistva, koje je naručila i organizovala država, i devet godina od početka suđenja, ubistvo Slavka Ćuruvije ostaje nekažnjen zločin, a građani Srbije ostaju bez pravde.

Izbili su nam dah. Zanemeli smo.

Nema više tih reči koje možemo da uputimo pravosuđu koje se predalo pred silom.

Pokažimo im to.

Dođi, povedi prijatelje i rođake, i ponesi ogledalo - da pokažemo pravosuđu sopstevni odraz", navodi se u pozivu za ovaj skup.

Protest organizuje Koalicija za slobodu medija koju čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija Lokal Pres, Slavko Ćuruvija Fondacija i GS KUM Nezavisnost i Udruženje novinara Srbije (UNS) i Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).

Najnovije vesti