NS Trgovišta: Opasnost od čopora napuštenih pasa, problem niko ne rešava

Iz Opštinskog odbora Narodne stranke (NS) u Trgovištu saopšteno je da je "problem napuštenih pasa u toj opštini postao nerešiv", a da su posledice "sve veći broj napadnutih, ali i ujedenih građana".

Kako navode iz trgoviškog NS-a, u dvorištu OŠ Branko Radičević u Trgovištu nalazi se veliki broj napuštenih pasa, "čak i krajnje agresivnih koji napadaju starije meštane, ali i decu".

- Naime u blizini škole nalazi se zapušteni stari pogon nekadašnje fabrike kafe i ratluka "Pčinja".

U tom pogonu unazad nekoliko godina postoji problem razmnožavanja i nastanjenja pasa.

Postojali su, a i dan danas postojeslučajevi da su ljudi napadani i ujedani od strane čitavog čopora.

Trenutni broj pasa na ova dva lokaliteta u Trgovištu je osamnaest.

Saznajemo od zabrinutih građana da lokalnu vlast i nadležne institucije problem ne zanima i da nemaju sluha za njegovo rešavanje - navodi se u saopštenju NS Trgovišta.

Iz OO NS poručuju da "najoštrije osuđuju ponašanje opštinske vlasti, komunalne inspekcije i ostalih nadležnih institucija u vezi sa ovim problemom".

- To je problem koji može može ozbiljno da ugrozi bezbednost meštana, posebno dece koja će za dve nedelje krenuti školu.

Sa druge strane, skrećemo pažnju da smali smo pre nekoliko meseci primere brutalnog trovanja pasa na ulicama Trgovišta, ali nismo saznali u čijoj je to bilo režiji.

Takvo nehumano postupanje prema životinjama je nedopustivo i to nije način za rešenje problema.

Pozivamo nadležne lokalne, ali i državne institucije da se ozbiljno pozabave ovim problemom.

Podsećamo na kraju i na to da je ubijanje pasa zakonom zabranjeno i da predstavlja krivično delo - zaključuje se u saopštenju opštinsog odbora NS koje je potpisao predsednik Marko Krstić.

Komentari

Koga zanima bezbednost bednog naroda kada su uveliko Dani Preobrazenja. Gde se pravi plan da se sto vise drzavnog novca. Uostalom, glasali ste sadasnju vlast.

За Ацу Лукаса има 30.000€ а за азил и решавање једног деценијског проблема нема, можда ће ти пси да добију и гласачко право наредну годину пошто народа има све мање.

Najnovije vesti