NS: Stanje u vranjskom sportu poprima razmere apokalipse

Povodom gašenja Košarkaškog kluba Jugbasket Vranje, Gradski odbor Narodne stranke (NS) oglasio se saopštenjem za javnost u kome se navodi da je "stanje u vranjskom sportu katastrofalno".

Saopštenje prenosimo u celini.

- Od dolaska na vlast SNS, stanje u vranjskom sportu poprima razmere potpune apokalipse.

Delovanjem gradske vlasti, oličene u naprednjačkom režimu, najpre je ugašen odbojkaški klub "Mladost", a nedavno i košarkaški klub "Jug basket".

Sramota je da se kompletna gradska vlast, sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i većnikom za sport Nenadom Đorđevićem na čelu, prema vranjskom sportu odnosi kao da je reč o funkcionerima nekog drugog grada, a ne Vranja, kao i da im je motiv da za vreme njihovog mandata bude ugašen što veći broj sportskih klubova u našem gradu.

Kontinuirani raspad vranjskog sporta pomenuti akteri podstiču tako što novcem građana, koji je budžetom namenjen za sport, raspolažu kao da je njihov lični, te umesto da isti usmeravaju u razvoj sporta i sportske infrastrukture, oni novac dele sumnjivim "taze" osnovanim klubovima sa veoma sumnjivim motivom njihovog osnivanja i postojanja, verovatno vodeći se principom nepotizma i stranačke podobnosti.

Da je stanje u vranjskom sportu katastrofalno svedoči i činjenica da smo verovatno jedini grad u Srbiji, a možda i šire, čiji se fudbalski klub takmiči u najvišem rangu u državi (Super liga Srbije), a da nemamo adekvatan stadion koji ispunjava optimalne uslove za odigravanje superligaških utakmica u Vranju, već se iste odigravaju u Surdulici.

Čista ironija.

Ni situacija u kulturi nije ništa bolja.

Punih šest godina grad ne može da sagradi jedno najobičnije pozorište.

Predstave, koje se alternativno igraju u nekim drugim salama, otkazuju se na sam dan nastupa, prodaju se karte u većem broju nego što sala ima kapacitet sedećih mesta, a sve nam to govori o nesposobnosti, neinventinosti i inertnosti direktora pozorišta i nepopravljive štete koju nanosi kulturi u gradu Bore Stankovića, velikana srpske književnosti.

Dakle, novca za završetak pozorišta nema, ali ga zato ima za vašare i raznorazne kvazi manifestacije, gde u ime "kulture" a o trošku građana, gostuju razne folk pevaljke, za ogromne honorare.

Iz svega navedenog jasno je da su na čelu grada nesposobni ljudi čiji cilj svakako nije napredak i razvoj grada, već isključivo punjenje sopstvenih dzepova, dok nam grad i kulturno i infrastrukturno propada, navodi e u saopštenju koje je potpisao Đorđe Ristić, gradski lider NS-a.

Najnovije vesti