NS: Način usvajanja lokalnog budžeta potvrda političkog jednoumlja u Vranju

Skupština grada Vranja je na održanoj sednici u ponedeljak usvojila budžet za 2021. godinu jednoglasno, bez rasprave ili bilo kakve kritike predloženog budzeta, što je samo još jedan u nizu dokaza koji nam govore da je Srbija postala država jednopartijskog sistema, država jednoumlja, netolerancije i apsolutizma, piše u saopštenju Gradskog odbora Narodne stranke (NS).

- Ovakvo jednoumlje nezapamćeno je u novijoj istoriji srpskog pluralizma.

Da niko od 65 odbornika gradske skupštine nije imao bilo kakvu primedbu na predloženi budžet nije zabeleženo čak ni tokom vlasti Miloševića.

Mi iz Narodne stranke pažljivo smo pratili sednicu skupštine putem TV prenosa, te smo iz priloženog zaključili da je budžet potrošački i da aktuelna vlast nema ama baš nikavu viziju razvoja ovog našeg u blatu do guše, bukvalno rečeno, raskopanog i razrušenog grada.

Ove naše navode potvrđuje i sam budžet koji iznosi 2,49 milijarde dinara sa rashodnom stranom od 2,66 milijarde, što daje deficit od oko 170 miliona.

Ako znamo da će na zarade zaposlenih u javnom sektoru otići otići preko 800 miliona, što je trećina gradskog budžeta potrebnog za namirenje poslušnih SNS-ovaca zbrinutih na grbači naroda, postavlja se pitanje šta se može uraditi sa preostalim novcem ionako nerealno projektovanog budžeta?

Sa druge strane, na uštrb svega toga, imamo smanjena davanja za poljoprivredu gde je planirano samo 15 miliona dinara što nam govori da su svake godine izdvajanja za poljoprivredu sve manja.

Smanjena su davanja i za sport što dokazuje još jednu činjenicu da su nesposobni ljudi na čelu grada uništili vranjski sport, tako da verovatno sada više nije ni potrebno izdvajati veći deo novca za tu namenu.

Smanjena su izdvajanja i za turizam.

Za mala i srednja preduzeća kao, za ugostitelje i uslužnu delatnost, budžetom nije predviđena nikakva pomoć za štetu koju su pretrpeli primenjivanjem mera Vlade Srbije zbog situacije sa korona virusom, što nam jasno govori da gradsku vlast uopšte ne zanima privatni sektor, iako od njega i sama egzistira.

Iz svega navedenog evidentno je da je prihodna strana budžeta nerealna, a ono što nas najviše brine jeste činjenica da ova nesposobna vlast planira novo zaduživanje grada od čak 770 miliona dinara.

Upravo je to ono što bi trebalo da zabrine i sve gađane Vranja, koji će ovo bahato zaduživanje režima morati da otplaćuju jer je ova vlast izgleda odlučila da bude ekonomski grobar sopstvenog grada - navodi se u saopštenju NS.

Najnovije vesti