NS: Gradonačelnik i većnik za sport da podnesu ostavke zbog Sportskog saveza

Iz Gradskog odbora Narodne stranke Vranje u petak su pozvali gradonačelnika Slobodana Milenkovića i gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića da podnesu ostavke zbog "Slučaja Sportski savez".

"Zbog nesposobnosti da se suoče sa problemima koje su sami izazvali oni moraju da podnesu ostavke na funkcije", navode iz Narodne stranke, uz napomenu da oštećenim radnicima pružaju "punu podršku u nameri da istraju u ostvarenju svojih prava proisteklih iz radnog odnosa".

Istim saopštenjem najoštrije je osuđeno ponašanje gradskih čelnika koji su, kako tvrde "narodnjaci", "blokirali rad gradske uprave u nameri da izbegnu svaki susret sa ovim ljudima".

"Ponašanje gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića postaje krajnje drsko i bizarno jer su isti, u maniru svako bahatog naprednjaka, privatizovali gradsku upravu i podredili je svojim ličnim interesima.

Umesto da zgrada gradske uprave bude mesto gde se dijalogom rešavaju svi problemi građana, ista je postala stecište iskompleksiranih likova sa elementima španske sapunice.

Milenković i Đorđević, umesto da se suoče sa oštećenim radnicima Sportskog saveza, uz pomoć stražnjih vrata i raznoraznih sporednih prolaza za slučaj opasnosti beže od njih, pokušavajući tako da pobegnu od problema koji su sami prouzrokovali.

Ovakav kukavičluk i bezobrazluk najviših gradskih funkcionera nije zapamćen u istoriji ovog grada", navode iz Narodne stranke u Vranju u saopštenju koje je potpisao predsednik GrO NS Đorđe Ristić.

Podsećanja radi, ranije u petak održan je protest zaposlenih u Sportskom savezu grada Vranja i fudbalera Dinama, nezadovoljnih zbog tretmana koji imaju kod lokalne vlast.

Zaposlenici Sportskog saveza izrazili su bunt zbog, kako kažu, neisplaćenih petnaest plata, a Dinamovci zbog problematične dinamike finansiranja kluba, odnosno visine iznosa i transfera sredstava iz budžeta grada.

Sa skupa je poručeno da on nije političkog karaktera, već protest za spašavanje gole egzistencije.

Najnovije vesti