NS: Duboka kriminalizacija izbornog procesa glavni razlog za bojkot

Predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević izjavio je u petak u Vranju da je prvi i najvažniji razlog za bojkot parlamentarnih i lokalnih izbora "duboka kriminalizacija izbornog procesa koju je sprovela naprednjačka vlast, što je ispred problema sa biračkim spiskovima i neslobodom medija".

- Vlast je razorila sve institucije i vrši pritisak na građane različitim sredstvima, crnim džipovima, pritiskom na zaposlene, zloupotrebom državnih resursa i deljenjem socijalne pomoći, šećera, ulja i brašna.

I neprekidno je u kampanji između dva izborna ciklusa, pa predlozi Saveza za Srbiju za poboljšanje izbornih uslova ne bi ništa izmenili - rekao je Dobrosavljević na konferenciji za novinare Gradskog odbora Narodne stranke.

On je naveo da je opozicija "pronašla drugačiji način borbe protiv diktatorskog režima SNS-a".

- Bojkotom se režim delegitimiše, a na drugoj strani utiče se na građane da iz pasivne pređu u aktivnu borbu protiv režima.

To je važno u situaciji u kojoj deo međunarodne zajednice podržava režim Aleksandra Vučića, jer je najfleksibilniji kada je reč o problemu Kosova - kazao je Dobrosavljević.

Ristić: Sve loše ide na teret lokalne vlasti

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Vranje Đorđe Ristić podržao je odluku Predsedništva Narodne stranke da bojkotuje izbore, i istakao da i lokalna naprednjačka vlast u Vranju razara državne institucije.

- To su pokazali na više primera – gašenje "Novina vranjskih", koje su bile brend Vranja, montiranim procesom koji Osnovno javno tužilaštvo vodi protiv mene i potpredsednika vranjskog odbora Narodne stranke Dragana Pavlovića i odbijanjem vlasti da odgovori zašto nije smenjen opštinski većnik Dejan Stanojević, osuđen zbog korupcije na dve godine zatvora - rekao je Ristić.

On je upitao "kako je moguće da je popularna pevačica (Lepa Brena, p.a) plaćena 24.000 evra za nastup, dok u bolnici nema osnovnog materijala".

- Sve to ide na teret lokalne vlasti u Vranju - istakao je Ristić.

Koordinator Narodne stranke za Pčinjski okrug Saša Arsić rekao je da su za bojkot svi stranački odbori u tom okrugu, uključujući i Opštinski odbor Bujanovac, čiji je on predsednik.

- Poštujemo odluku Predsedništva Narodne stranke o bojkotu izbora na svim nivoima.

Svi odbori Narodne stranke u Pčinjskom okrugu su za bojkot, bujanovački takođe, jer se Aleksandar Vučić i Hašim Tači već dogovaraju o podeli teritorija, a Srbi sa juga države su protiv toga - rekao je Arsić.

Najnovije vesti