Novinarki iz Vranja nagrada za medijski doprinos protiv depopulacije

Slađana Tasić, novinar OK Radija iz Vranja, jedan je od dobitnika nagrade „Dr Marko Mladenović“ za medijski doprinos protiv depopulacije Srbije.

U odluci žirija koji je zasedao u sastavu dr Zoran Jevtović, dr Mirko Miletić i Aleksandar Avramović, navodi se da je Slađana Tasić dobila nagradu za novinski prilog „Nešići, najbrojnija porodica sa juga Srbije“, koji je objavljen 3. maja 2019. godine.

- Profesionalno obrađena tema o velikoj porodici iz Vladičinog Hana koja je za vaskršnje praznike dobila malog Vukana, kao jedanaesto dete.

Ono što izdvaja ukupan kvalitet teksta je njegova opremljenost, gde uz prelepu fotografiju ide i vrlo informativan antrafile u kojem se saopšštavaju podaci o pet najbrojnijih porodica u Srbiji - navodi se u obrazloženju žirija.

Slađana Tasić dobitnica je jedne od četiri ravnopravne nagrade – za medijski doprinos borbi protiv depopulacije u Srbiji, koje se sastoje od plakete i 15.000 dinara.

Nagrađeni su i Ratko Bečki iz Kraljeva za TV reportažu Dečji sokak“, Vladimir Lojanica za novinski prilog „Prognoze ništa ne znače ako želimo dete“ i Dušica Tasić iz Beograda za TV reportažu: „Pavličine – selo bez ljudi“.

Ovo je druga godina zaredom kako nagrada dolazi u Vranje.

Prošlogodišnja dobitnica ovog priznanja je Jelena Stojković, dopisnik Večernjih novosti.

Najnovije vesti