Novinarki Dopisništva RTS-a u Vranju nagrada za reportažu o Vlasini

Danica Mirić, novinarka dopisništva RTS-a u Vranju, dobitnica je prve nagrade na drugom ekološkom konkursu pod nazivom Za bolji svet - tako se čuva životna sredina.

Priznanje je dobila za reportažu o kampu na Vlasini i specifičnostima tamošnje flore i faune.

Na drugom ekološkom konkursu pod nazivom Za bolji svet - tako se čuva životna sredina kompanija Knauf insulation iz Surdulice, nagradila je novinare za reportaže i priče.

Među nagrađenima je još troje kolega iz drugih redakcija.

"Drago mi je da je prilog koji smo uradili u dopisništvu RTS-a u Vranju, i koji smo prijavili na konkurs kompanije Knauf, prepoznat i nagrađen kao pozitivna priča o očuvanju životne sredine.

Često smo na Vlasini gde beležimo različite manifestacije, događaje, život meštana u svim godišnjim dobima.

Ova reportaža snimljena je početkom leta na Vlasinskoj visoravni, gde su boravili studenti, profesori, naučni radnici iz Niša i Novog Sada i istraživali njene specifičnosti, floru i faunu.

Oni nam kroz svoje aktivnosti govore i posredno i neposredno o značaju zaštite životne sredine i da Vlasina treba da ostane čista i zdrava sredina", rekla je Mirić za Vranje News.

U produkciji ove reportaže učestvovali su još i snimatelj Slađan Stojanović, te montažeri Dejan Stanković i Goran Džalić.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...