Novi objekat Zvončica u Hanu smanjuje liste čekanja za vrtiće

Vranje - Predškolska ustanova "Pčelica" u Vladičinom Hanu od četvrtka ima još jedan vrtić - novoizgrađeni objekat "Zvončica" u naselju Kolonija.

Ovaj vrtić ima prostorni kapacitet za 45 mališana, među kojima i za decu iz osetljivih društvenih kategorija, raspoređenih u tri grupe, javlja Han info.

Objekat su svečano otvorili mališani kojima su pomagali predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović i direktorka ustanove Emilija Vlahova.

U okviru svečanosti svi prisutni imali su priliku da pogledaju priredbu koju su pripremila deca iz vrtića, nakon čega je usledila razmena poklona.

Za izgradnju novog vrtića izdvojeno je ukupno oko 30 miliona dinara, pri čemu je Ministarstvo privrede Srbije učestvovalo sa oko 21 milion, a opština Vladičin Han sa 9 miliona dinara.

S obzirom na to da je predškolska ustanova ušla u projekat "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" po komponenti tri - podrška deci i porodici - komunikacija sa porodicama iz osetljivih društvenih grupa, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je preko Svetske banke uložilo dodatna 4,5 miliona dinara za opremanje dečjih radnih soba nameštajem, igračkama i didaktičkim materijalom.

Obezbeđena su i sredstva za rad projektne grupe.

Površina objekta sa dvorištem je 900 kvadratnih metara, a samog objekta 336 kvadrata.

U okviru vrtića formirane su tri grupe pri čemu je po dvadesetpetoro dece uzrasta od tri do pet i po godina raspoređeno u dve grupe za celodnevni boravak, a poludnevni boravak ima dvadesotoro dece među kojima su i mališani iz osetljivih društvenih kategorija.

Otvaranjem vrtića "Zvončica" značajno je smanjen broj dece na listi čekanja za vrtiće u opštini Vladičin Han.

Najnovije vesti