Novi Centar za vanredne situacije u Vranju do 2021. godine

Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju trebalo bi da bude završen do 2021. godine, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji od petka boravi u Pčinjskom okrugu.

- Drago mi je da radovi teku predviđenom dinamikom i da ćemo do polovine 2020. godine završiti prvu fazu radova, a da će 2021. Sektor za vanredne situacije dobiti jedan moderan objekat - kazao je Stefanović.

Ministar je objasnio da će to pre svega biti trening centar u kome će vatrogasci, kroz obuku, sticati neophodna znanja i veštine, kako bi u svakom momentu bili spremni da pravovremeno odgovore i pruže pomoć građanima ovog dela Srbije - saopšteno je iz MUP-a.

- Drago mi je da napredujemo i da svakog dana možemo da kažemo da investiramo u sigurnost - dodao je Stefanović.

On je potencirao da će sa ovim centrom, uz nabavku novih vozila i opreme, te povećanje kapaciteta u ljudstvu, građani "dobiti kvalitetnu podršku vatrogasne službe koja brine o njihovoj bezbednosti".

Prema njegovim rečima pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova "odlikuju brzina, efikasnost i posvećenost".

Stefanović se zahavalio pripadnicima Sektora za vanredne situacije koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi građani bili bezbedni.

Pohvalio je i građevinske radnike koji se trude da Regionalni centar bude završen na vreme.

Najnovije vesti