Novi atak divljih huna na imovinu pozorišta: Šta nas briga, nije naše, hahaha...

U noći između petka i subote, zastakljeni bilbord Pozorišta Bora Stanković u Ulici Ive Lole Ribara, kod nekadašnjeg bioskopa Sloboda, stradao je u činu obesti nekoliko mladića koji nisu imali pametnija posla nego da lome tuđu imovinu na povratku kućama iz provoda u gradu.

Po ko zna koji put ovaj reklamni pano vranjskog teatra moraće na popravku i zastakljivanje, kako bi i dalje imao svoju funkciju - da se tu oglašavaju pozorišne predstave lokalnog profesionalnog i gostujućih pozorišta.

Prema priči očevidaca sve se desilo oko dva časa posle ponoći kada je grupa od četvorice mladića iz čista mira, prolazeći pored bilborda, počela da šutira staklo i celu konstrukciju.

To nije urađeno "onako u prolazu", već dok god staklene površine nisu pretvorene u paramparčad, a metalna konstrukcija razvaljena, pri čemu su, u naletu besa, izvaljena iz šarki cela prednja vrata.

Tom prilikom, kažu očevici, bilo je među "divljim hunima" i posečenih staklom.

Ipak, vidno pijani mladići, kako kažu svedoci, mrtvi hladni udaljili su se sa lica mesta, kao da se ništa nije ni dogodilo.

I komentarisali nešto u stilu "šta nas briga, nije naše, hahaha"...

Ovaj bilbord do sada je u sličnim nerazumnim akcijama pojedinaca kojima sve smeta stradao najmanje dvadesetak puta.

Zgrada Pozorišta Bora Stanković u Vranju u potpunosti je izgorela 2. jula 2012. godine, kada je u susednoj diskoteci podmetnut požar.

Njena obnova još uvek traje.

BES KOJI TRAJE

Podsećanja radi, sredinom novembra, u organizovanim ili potpuno nasumičnim zulumima srušena su tri letnjikovca u izletištu "Ćoška" u Vranju, uništene klupe na javnim mestima, a šteta gradu i javnim predzećima pričinjena je obaranjem saobraćajnih znakova, lomljavom ogledala i stakala na javnim objektima u ulicama Kosovska, Proleterskih brigada, Ive Andrića i sl. Sve se to dogodilo u jednoj noći, a začinjeno je prevrtanjem autobuskog stajališta u selu Katun. Besne i sebične osobe već godinama ruiniraju vranjsko izletište "Ćoška" i objekte na tom potezu. Lane je u više navrata nepopravljivo oštećena mapa Vranja u mozaiku, jedan od simbola grada, koja se nalazi na Trgu Republike kod spomenika Čika Mita. U oktobru su u gradskom parku nepoznate osobe polomile ovalnu ljuljašku na Dečjem igralištu. U aprilu prošle godine nepoznati vandali polomili su izloge na nekoliko lokala u tržnom centru Blok Pošta banka u centru Vranja, a u mnogo navrata napravili pravi ršum u tom tržnom centru.

Najnovije vesti