Novi album vranjskog sastava Cardinal Point

Bend Cardinal Point iz Vranja snimio je novi album pod nazivom Man Or Island, koji će se zvanično pojaviti 25. septembra, objavljeno je na Facebook stranici vranjskog sastava.

Album sadrži deset pesama, a naslovna Man Or Island možete poslušati ako kliknete OVDE.

Osim ove numere album sadrži i pesme Lay Down, Stray Dog, Behind The Fire, Rolling Ahead, Sometimes, Right ‘N’ Ready, We’re Not Alone, Sunrise, This Chest.

Album Cardinal Pointa moći da se naruči i ranije.

Pored digitalnog izdanja, u ponudi su CD i vinil, odnosno ploča.

Kako je ranije najavljeno, Cardinal Point će u Vranju nastupiti 9. septembra, kao hedliner jednodnevnog festivala DownHill koji će biti održan u sali nekadašnjeg Omladinskog kulturnog centra (OKCE) u Vranju.

Profil

Cardinal Point oformljen je u Vranju 2012. godine. Nastupali su najpre pod imenom GodDamn i odmah krenuli sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama u toj fazi okarakterisan je kao southern/heavy rock. Osvajali su nagrade i nastupali na EXIT festivalu, Beer Fest, Zaječarskoj gitarijadi, Jelendemo Festu, Gitarijadi Ratkovo, Reload Festivalu, Taksiratu (Skoplje), Kapana Festu (Plovdiv, Bugarska), Belgrade Demo Festu, DAN D festivalu itd. U međuvremenu su promenili ime u Cardinal Point, direktno ukazujući na njihov žanr. Debi album pod nazivom Spit On Trust And Reliance, objavili su u septembru 2015. godine, za izdavačku kuću Nocturne media. Na njemu se našlo 11 pesama + bonus track (LP – 54 min). Proglašen je za najbolji debi album u regionu za 2015, a našao se među trideset najboljih u regionu. Bio je emitovan na radio stanicama u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji, USA, Rusiji, Nemačkoj itd. Album je snimljen u studiu 3x2 u Pančevu u periodu septembar - oktobar 2014. godine.

Najnovije vesti