Nova Srbija Trgovišta: Opštinom se upravlja iz luksuznih kuća u Vranju

Opštinski odbor Nove Srbije, posle Vranja, Bujanovca i Surdulice, formiran je ovih dana i u Trgovištu, u po broju stanovnika najmanjoj i najsiromašnijoj opštini Pčinjskog okruga.

Za poverenika je izabran Goran Milošević, diplomirani farmaceut, koji je prilikom formiranja odbora naglasio da se opštinom Trgovište "upravlja daljinski iz luksuznih kuća u Vranju".

- Žive u Vranju, voze skupa kola i svaki dan iz Vranja putuju oko 50 kilometara dovde trošeći novac opštinskog budžeta.

Žene i decu zaposlili su u vranjskih javnim preduzećima i ustanovama i tu leže uzroci naše propasti - kazao je Milošević.

On je naveo da će Trgovište "uskoro postati grad duhova".

- Na biračkom spisku je oko 3.900 građana za potrebe vladajuće stranke, a realno u Trgovištu trenutno ne živi više od 500 do 600 uglavnom starijih osoba - naveo je Milošević.

On je istakao da je privreda Trgovišta u potpunosti ruinirana, da ukoliko bi neko i želeo da pokrene nekakvu proizvodnju "ne bi mogao da nađe radnike".

- U Trgovištu je 1.300 osoba zavisno od budžeta na razne načine.

Deo je zaista zaposlen u javnom sektoru, veliki broj njih je fiktivno angažovan za javne radove, a deo prima socijalnu pomoć.

Zaključili su da je to mnogo lepše nego da rade u privatnom sektoru za bedne plate - zaključio je Milošević.

Nova Srbija ovih dana formirati i svoj odbor u Preševu, a uskoro će uslediti konstituisanje Gradskog odbora stranke u Vranju.

Najnovije vesti