Petrušević poverenik Nove Srbije za Vranje i Pčinjski okrug

Na osnivačkoj skupštini novog političkog pokreta Nacionalni centar, čiji će stožer biti Nova Srbija Velimira Ilića, za poverenika te stranke za Vranje i Pčinjski okrug imenovan je Ivica Petrušević, diolomirani ekonomista, inače Vranjanac.

Petrušević, koji sebe naziva "upornim borcem protiv sistema i nepravde", kaže da će prioritetan cilj Nove Srbije i Nacionalnog centra u političkom delovanju na jugu Srbije biti "borba protiv režima".

- Prvenstveni cilj je demontaža politike SNS-a koja će, nastavi li se ovako, izazvati demografsku devastaciju i u potpunosti isprazniti Pčinjski okrug.

Drugi prioritet je borba protiv štetočinskih institucija i ispostava državnih organa na jugu, onih koje su pod direktnom kontrolom naprednjaka - naglasio je Petrušević u izjavi za Vranje News.

Oko Nove Srbije, kako kaže, okupile su se rodoljubivo orijentisane stranke i pokreti - Srpska narodna odbrana, Narodni radnički pokret, Srpsko-ruska partija Vukovi, Narodni pokret „Dinara – Drina – Dunav“, Srpski četnički pokret i Beogradski front.

- Sa skupa su pozvane sve rodoljubive snage, kojima je do zdrave države, da se priključe našem političkom bloku - kazao je Petrušević za Vranje News.

Petrušević je rođen u Vranju 1978. godine, diplomirao je u Prištini.

Ranije je bio politički aktivan u Srpskom pokretu obnove u Vranju.

OZDRAVLJENJE

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić poručio je sa skupa održanog u Skupštini opštine Stari grad u Beogradu da je nova politička snaga u Srbiji "okupljena oko ideje obnove državnosti", kao i oporavka srpske privrede i poljoprivrede. On je dodao da je aktuelna vlast "dovela Srbiju na ivicu propasti" i da su "Srbiji potrebne zdrave snage koje će raditi na njenom oporavku". Naglasio je da je Nacionalni centar "takva snaga". Ilić je poručio da je nova politička snaga okupljena oko jednog zajedničkog cilja – "ozdravljenja Srbije".

Najnovije vesti