Nova led rasveta za Bujanovac vredna 44 miliona

U Bujanovcu je počelo postavljanje nove led rasvete koju je najpre dobila Ulica Kralja Milutina, deo Josifa Janjića i nekoliko pobočnih ulica uz glavnu koja će, kako je rečeno iz opštinskih struktura, biti ostavljena za kraj.

Ukupno će biti postavljeno 900 svetiljki kao i novi sistem upravljanja, a prema rečima Rahima Salihija, opštinskog načelnika za razvoj i investicije, čitav projekat vredan je 44 miliona dinara bez PDV, od čega je 18 miliona iz EuPro dok se ostatak finansira iz budžeta.

– Postavljanjem nove rasvete, osim što će grad biti svetliji i lepši, ostvarićemo uštedu od 40 odsto, što nije malo ako se zna da EPS-u mesečno plaćamo 20 miliona dinara za troškove rasvete - izjavio je Salihi.

On je dodao da će u gradu i okolnim naseljima uskoro biti postavljeni novi kontejneri koji su već stigli, donacija sa Kosova, čim bude završena carinska procedura.

- Činimo sve što možemo da Bujanovac bude lepo mesto za život svih nas.

Svako od nas kad ode u neki drugi grad čak i opušak od cigarete baca u kantu, a to ovde nije slučaj - izjaavio je Salihi i dodao da bi i građani mogli da promene neke svoje navike.

Najnovije vesti