Kosovo doniralo 350 kontejnera opštini Bujanovac

Vranje/Bujanovac - Ministar životne sredine i prostornog planiranja samoproglašenog Kosova Fatmir Matoši obavio je u Bujanovcu primopredaju 350 kontejnera koje je to ministarstvo obezbedilo kao donaciju za bujanovačku opštinu.

Matošija su u Bujanovcu primili predsednik opštine, Šaip Kamberi, predsednik SO Adnan Saljihi i narodni poslanik u Skupštini Srbije Fatmir Hasani.

Ministar je ovom prilikom izjavio da se 350 kontejnera dodeljuje u okviru podrške koju MŽSPP pruža opštinama na Kosovu, u vidu distribucije kontejnera.

- Postoji veća posvećenost Albanaca u zaštiti životne sredine u kojoj živimo i delujemo, pored toga postoji veća institucionalna volja za poboljšanjem stanja životne sredine - rekao je ministar Matoši u Bujanovcu.

Takođe je izrazio zadovoljstvo što je "podrška kosovskih institucija opštinama Preševske doline sve veća" i to bi, prema njegovim rečima, "trebalo nastaviti još jače".

Prema navodima ovog ministarstva, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi zahvalio se ministru Matošiju na sprovođenju ovog projekta, rekavši da je ovo drugi projekat koji Republika Kosovo sprovodi u Bujanovcu.

Tokom posete Bujanovcu ministar Matoši se takođe susreo sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Ragmijem Mustafom.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti